Vinterpeppar inför 2013

Var ute och bytte vatten i mina dwc-hinkar idag och passade på att fota lite för att ni skall förstå hur sjukt effektivt det är för att driva plantor..

Först och främst så har vi drivtältet.. Det är en vanlig budbox 1x1m som är 1,8m hög. Den belyses med en 90w:s ufo led.

Färgerna blir tyvärr lite tokiga eftersom lampan är lila så får man justera bilden hejdlöst för att den överhuvudtaget skall gå att visa. Bilden är givetvis klickbar för att för den skall gå att se.

Sedan har vi en peppar som står i mammatältet. Den har tagit sig hyggligt. Den är driven från frö i drivbänk. Sedan har den gått i en amazon aeropanna under sommaren ute på altanen. När kylan kom så planterade jag om den i den dwc bubblare. Plantan är rotad i en 5L hink med leca/hydroton och den hinken står i en 10L:s hink med en syresten i botten och 4L näringslösning. Mer avancerat än så är det inte.

Bilden är givetvis klickbar för den som vill se den.

Det roliga är växtsättet som den kommer med.. Den är knappt 30cm hög och gott bred.. De flesta plantor som jag kör såhär får den formen.. Ingen aning om varför men det gör mig inget direkt eftersom jag ändå skall ta sticklingar på dem.

Rötterna på plantan ovan.. De tittar redan ut hyggligt.  Och det finns mer i spannen.

Sen har vi det stora aset.. Denna peppar kommer från samma batch som den ovan. Men den körs i en 17L:s murarhink som står i en 30L:s tunna.. Jag kommer troligen att köra all peppar i 30L:s tunnor i sommar som kommer att stå i växthuset och alla tunnor kommer att vara sammanbundna med samma vatten. På så sätt så kommer alla plantor att dela på över 200L näringslösning som kommer att hamna i övriga odlingar vid byte av näringslösning. Min förhoppning är att jag skall lyckas trigga all peppar till blom precis innan jag ställer ut dem i växthuset någon gång i april. I år satsar vi på skörd och inget annat.

Slutligen kanske det finns någon som undrar hur det går i min aerogarden som jag startade upp för någon vecka sedan..

Det tittar redan upp små blad ur den och om någon vecka kan man börja provsmaka.. 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to top