Tog med barnen ut på lite mete. Tanken var väl inte att dra några direkta rekordfiskar, jag valde helt enkelt en plats som är smidig att ta sig till och där barnen enkelt kunde få fisk. Det är ju trots allt de som allt handlar om i åldern 5-6år..
Vi tog en tur till drypesjön i svartedalen. Där finns gott om tusenbröder så jag har inga problem med att ta upp vad som krokas. Storleken är lagom för stekning. (cirka 200gr).
Tänk på att det är varmt i vattnet nu så fisk tål c&r fiske hyggligt dåligt.
Väl där så upptäckte jag att jag skulle haft ett par polaroidbrillor med mig eftersom solen låg på hyggligt dumt. En keps hade vart en kul grej också att ha på huvudet eftersom flugorna var något såpass envetna..
Men det blev fisk, mete med mask var det som gällde för barnen och jag körde med spinnare.
Givetvis så rensades fisken på plats. Det är ju ingen idé att ta med rens hem och ha det luktandes i soporna när man är husägare.. Renstekniken lärde jag mig en gång i tiden när jag var med min vän Roger uppe hos hans morföräldrar uppe i deras stuga i hofors som låg vid en fin tjärn där man kunde meta abborre från båt och kajka runt bland näckrosbladen. Ett fiske som jag minns än i dag.
Tekniken är sjukt enkel. Lägg ett snitt på var sin sida om ryggfenan hela vägen från huvudet ner till stjärtspolen. Fläk bort skinnet från köttet hela vägen ner till buken, när allt kött är fritt från skinnet så håller du tag i stjärten och drar till. Vipps så har du kött och ben i ena handen och skinn och inälvor i andra..
Detta är alltså vad som blir kvar. Skinnet med inälvor ger du åter till naturen och köttet tar du med hem och steker. Du behöver inget ströbröd ens. Bara mycket smör i en varm panna. 🙂
Jäkla vilket minne du måste ha – kul att Morfars kunnande kommer till pass.